Finn Malmgrens Väg 25

Finn Malmgrens Väg 25

Slutpris

2 675 000 kr


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Finn Malmgrens Väg 25


Slutpris
2 675 000 kr

Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Gavel, högst upp i huset med balkong i söder, centrumnära vid T-bana och Nackareservatet.

Gavelbostad med många vackra originaldetaljer från husets uppförande i slutet av 1930-talet. Läget är outstanding med centrumnära läge där utbudet av service är riktigt bra. Höjden lever verkligen. Nackareservatet är en kort promenad nära så med ett ben i staden och ett i naturen bor du väldigt bekvämt. Brf Upptäcktsresanden består av 13 bostadsrättslägenheter, en hyresrätt (denna bostad, så snart är beståndet 14 stycken lägenheter med bostadsrätt) och en lokal. Tvättstuga ligger i samma trapphus som bostaden, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. På gården finns uteplats med grill, odlingslådor och kompost som sköts gemensamt. Städdagar med korvgrillning brukar hållas två gånger om året.

Fastigheten med adress Finn Malmgrens väg 23–25, Upptäcktsresanden 6, uppfördes 1938–1940 och ritades av arkitekt Sture Frölén. Frölén har ritat många namnkunniga byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen. Hans hus kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. Sture Frölén tävlade till och med i OS i arkitektur vid OS i London 1948, som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter. Upptäcktsresanden 6 är ett välbevarat trevåningshus med en stram, vitputsad fasad, som mot gatan pryds av rödmålade balkonger. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

Närheten till Nackareservatet är inget annat än fantastisk. Här kan du njuta av sköna cykelturer, löprundor eller avslappnande promenader. Vid Sicklasjön kan du ta ett uppfriskande dopp, medan Hammarbybacken erbjuder en hisnande utsikt över staden, vilket blir en perfekt plats för reflektion.

Denna vackra bostad ger dig även närhet till två av Stockholms mest attraktiva områden. Södermalm och Hammarby Sjöstad och i förlängningen Sickla som expanderar enormt mycket och erbjuder en mängd shopping- och restaurangmöjligheter som kommer att tillfredsställa de mest kräsna smaklökarna. Hammarbyhöjden är ett väldigt populärt område att bo i, med gott om välplanerade smalhus, grönskande gårdar och lummiga promenadstråk. Finn Malmgrens Väg 25 ligger nära både pulserande cityliv och naturen, en riktig tillgång är förstås friluftsområdet kring Hellasgården och Nackareservatet, med närhet till bastu, badsjöar, motionsspår och vacker natur. På promenadavstånd finns flertalet restauranger. Ytterligare stenkast bort finns också Hammarby Sjöstads utbud av caféer, barer och restauranger. Och även Globen och Sickla Köpkvarter ligger förstås nära, med mycket mer i shopping- och restaurangväg. Men stadens utbud är som sagt lättillgängligt, med cykel når du exempelvis Skanstull på tio minuter. Närmaste tunnelbanestation är Hammarbyhöjden, dit kommer du med en promenad på ett par minuter. Där tar gröna linjen dig enkelt mot Gullmarsplan för ytterligare kommunikationsmöjligheter, och vidare når du exempelvis Slussen på tio minuter.

Välkommen till denna bostad som förenar den urbana pulsen med den lugna oasen, där modern bekvämlighet möter naturskön skönhet.


Boarea
42 kvm
Avgift
3 721 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2024-02-23

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Finn Malmgrens Väg såldes av oss 2024-02-23. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Finn Malmgrens Väg.

Boka värdering

Erik Åkerberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.