Högalidsgatan 11, 4 tr

Högalidsgatan 11, 4 tr

Slutpris

6 000 000 kr


Södermalm - Högalid— Stockholm

Högalidsgatan 11, 4 tr


Slutpris
6 000 000 kr

Södermalm - Högalid— Stockholm

Karaktärsfull bostad med två kakelugnar och balkong på anrik adress!

På anrik adress finner ni denna karaktärsfulla 1910-talspärla med två vackra (och fungerande) kakelugnar samt balkong mot lugn innergård. Här samsas bevarade originaldetaljer med modernitet. Charmiga trägolv möter ljusa och varma färgskalor i ett hem med imponerande takhöjd och liknande tidstypiska attribut.

Stilfullt renoverat kök med bänkskivor av marmor, fullgod maskinell utrustning och bra förvaring. Härifrån blickar du ut mot en skön innergård. Tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring. I hörnet finner ni en av två kakelugnar. Härifrån leds ni ut till ett härligt utomhusutrymme i soligt söderläge och utan nära balkonggrannar, med räcken i svart smide och utrymme för växter, bord och stolar.

Spatiöst vardagsrum med plats för såväl soffgrupp och matplats för större sällskap som mediamöblemang. I hörnet tronar en vacker kakelugn i ljusgrön nyans. Fint ljusinsläpp från två fönsterpartier.

Lägenheten är högt belägen på våning 4 i den anrika fastigheten Högalidsgatan 11, en plats som förkroppsligar Hornstulls själ.

Föreningen är äkta och äger sin mark. Fram till 2020 var föreningen skuldfri. De har efter det tagit upp nya lån för att finansiera en omfattande fasad- och fönsterrenovering samt en fullständig takomläggning. Skuldsättningen ligger idag på ca 6 000 kr/ kvm. De har enligt årsredovisningen 2022 en kassa på 1 671 000 kr.

Här omges du av bra kommunikationer, natur som inbjuder till promenader och friluftsaktiviteter, ett pulserande restaurangliv och livsmedelsbutiker inom bekvämt promenadavstånd. Detta är inte bara ett hem, det är en levande kulturupplevelse i sig själv, där historiens och nutidens skönhet förenas på ett sällsynt förtrollande sätt.

Bulten 12 uppfördes under 1910-1911 efter ritningar av Ivar Engström. Utöver denna fastighet uppmärksammades han för de pampiga villor han ritade på Uggelviksgatan och Friggagatan på Östermalm. Huset är uppfört i sex våningar och har drag av såväl jugend som nationalromantik.


Boarea
60 kvm
Avgift
3 029 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
4 (Hiss finns)
Såld
2023-11-26

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Högalidsgatan såldes av oss 2023-11-26. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Högalidsgatan.

Boka värdering

Zolle Baleng

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, arabiska, kurdiska, persiska ...+3

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.