Robin Lindh, ansvarig mäklare i Göteborg Väster
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare

Förberedd försäljning

Eriksberg—

Göteborg




Eriksberg— Göteborg


Förberedd försäljning

Eriksberg— Göteborg


Referensnummer
591 141
Boarea
64 kvm
Rum
2 rum

Mäklarhuset Göteborg Väster

Kontakta Robin för mer information kring Anmäl intresse.

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Området
Eriksberg - modernt och älvnära vid kajen  i göteborg

Eriksberg - modernt och älvnära vid kajen

På Norra Älvstranden finner du Eriksberg där de gamla varvsindustrierna gett plats åt bryggor, bostadsområden, restauranger och caféer.


01
Fördelar med området
Hundvänligt Båthamn Motionsspår Caféer Båtliv Växande område Barnvänligt Gym Liv i rörelse Restauranger Bussar Cykelbanor Badstrand Barer

02
Längs kajerna i Eriksberg

Här finns det långa promenadstråk. Ända från Lindholmen Science Park kan du promenera till den ikoniska röda Eriksbergskranen. På vägen passerar du Sannegårdshamnen som förr i tiden användes till kol-, koks- och salthamn och idag är bostadsområde. När du sväng runt Sörhallsberget kan du ta sikte på Ostindiefararen Göteborg som brukar ligga förtöjd vid Pir Fyra. Därefter kan du gå längs bryggorna och blicka ut över Göteborgs hamnområde.


03
Ta båten

Ett måste är att se stadsdelarna från vattnet så passa på att ta färjan i någon riktning. Om du åker från centrum kliver du på antingen vid Lilla Bommen eller vid Stenpiren. Då kliver du sedan av vid antingen Lindholmspiren, Slottsberget eller Eriksberg. Du kan även åka fram och tillbaks till Klippan vid Röda Sten för att uppleva en spektakulär båttur i Göteborg hamnområde.


04
Restauranger & Caféer

I Eriksberg är utbudet av restauranger och caféer mycket stort. Längs med vattnet finner du en uppsjö av olika serveringar, exempelvis Piga och Tapas by River eller varför inte ta en mysig fika på Café Kvarnpiren eller SeaCup. Om du hellre vill ta hem något och äta på finner du Stenugnsbageriet BAKA utmed Eriksbergskranen. Med andra ord är utbudet brett och du kommer aldrig behöva gå hem hungrig.


05
Historia

Eriksberg är ett historiskt industri- och varvsområde som tillhörde Eriksbergs Mekaniska Verkstads AB. En tidigare industri- och varvskoncern. Från början hade den lilla verkstaden ute på Hisingen sitt ursprung i en "galvanisk inrättning", Ericsbergs metall och tackjerns-gjuteri, vars tillkomst kungjordes i en annons i Göteborgs Handels- och Sjöfarts Tidning. Det var av allt att döma den första specialiserade galvaniseringsverkstaden i Sverige.
Eriksberg var även plats för stora skeppsvarvt som reparerade och byggde fartyg. Där har bland annat Ostindiefararen Götheborg sjösatts 1738 vilken gjorde tre resor till Kina innan det förliste utanför Älvsborgs fästning. I hamnen var det full fart i början på 1900-talet. Många fartyg av olika storlekar rörde sig runt där. Bilden visar några segelskutor i hamnen omkring 1905. Vid stiltje fick man ta till årorna för att komma till kajen.



Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Robin!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.