Prästgårdsgatan 12A
Prästgårdsgatan 12A
Sandra Johansson, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare

Till salu

Prästgårdsgatan 12A

Utgångspris

2 095 000 kr


Utgångspris

2 095 000 kr



Luthagen / Stabby— Uppsala

Prästgårdsgatan 12A


Till salu
Utgångspris
2 095 000 kr

Luthagen / Stabby— Uppsala

Välplanerad 2 rok med balkong i söderläge

Med grönskande läge nära löpspår och promenadstråk återfinns denna trivsamma 2 rok. Tack vare fönster i dubbla väderstreck badar lägenheten i ett generöst ljusinsläpp som skapar en känsla av extra rymd. Bostadens välplanerade 55 kvm bjuder på ett rymligt kök med utrymme för matplats, ett anslutande vardagsrum med utgång till balkong i soligt söderläge samt ett sovrum med utrymme för dubbelsäng och förvaring i intilliggande klädkammare. Våtutrymmet är stamrenoverat, kaklat och försett med dusch. Förutom goda förvaringsmöjligheter i lägenheten finns tillgång till tre förråd.

Bostadsrätten är en del av HSB Brf 36 Vreten, en välförvaltad bostadsrättsförening som erbjuder sina medlemmar tillgång till en mängd gemensamma ytor. Förutom en helst fantastisk innergård finns inom föreningens fastighet övernattningsrum, föreningslokal, gym, hobbyrum samt flertalet tvättstugor.

Bostaden är belägen i Stabby, ett lugnt och attraktivt område med närhet till natur. Här bor du med kort promenadavstånd till Stabbyskogen och Stabby backe med trevliga promenadstigar och löpspår. I närområdet finns även tillgång till god service i form av matbutik, apotek, läkarmottagning och gym. Med hjälp av Uppsalabons bästa vän, cykeln, tar du dig snabbt in till stadskärnan som bjuder på en mängd butiker, restauranger, caféer, biografer och andra nöjen. Här finner du även merparten av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de populära nationerna.


Utgångspris
2 095 000 kr
Boarea
55 kvm
Avgift
3 618 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 4 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 26 maj 14:15 — 14:45

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Sandra för mer information kring Prästgårdsgatan 12A.

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg



Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Entré sker i en rymlig hall med gott om utrymme för avhängning och förvaring. Hallen ger en trevlig överblick över bostadens planlösning. Rummets ytskikt utgörs av klinker framför entrén som övergår i ett parkettgolv samt ljust målade väggar.


02
Kök

Praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Kökets maskinella utrustning består av inbyggnadsugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Intill fönstret finns utrymme för en matplats med utsikt mot bostadsrättsföreningens trevliga gård. Kökets ytskikt utgörs av ekparkettgolv och vitmålade väggar.


03
Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp tack vare ett generöst fönsterparti. Vardagsrummet ger utrymme för soffgrupp, bokhylla och en extra matplats. Här består ytskikten av ett ekparkettgolv och vitmålade väggar.


04
Sovrum

Sovrummet är inrett med parkettgolv samt väggar målade i en behaglig grön ton. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng ackompanjerat av sängbord samt en byrå. Utmärkt möjlighet till förvaring erbjuds i en anslutande klädkammare med matta på golvet och målade väggar.


05
Wc/dusch

Våtutrymmet är försett med ett grått klinker samt ett vitt och ljusblått kakel. Utrymmet är inrett med duschhörna, handfat med kommod, spegelskåp, wc-stol samt ett förvaringsskåp.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

55 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

2 av 4

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1951-1952

Kommentar, byggnad

Föreningens hus byggdes 1951-1952. År 1992 gjordes en påbyggnad av ytterligare ett våningsplan med 13 lägenheter och i samband med det installerades hissar.

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och mekanisk frånluft med värmeåtervinning.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

109 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

135 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-04-13


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 vilket innebär att TV Small, Bredband 250 och Telefoni BAS ingår i månadsavgiften.


05
Balkong

Balkongen vetter åt söder och erbjuder en härlig utsikt mot bostadsrättsföreningens stora innergård.


06
Övriga upplåtna utrymmen

Balkong och förråd är upplåtna med nyttjanderätt.

Enligt föreningens stadgar § 31 framgår att "om lägenheten är utrustad med balkong, altan eller hör till lägenheten mark/uteplats som är upplåten med bostadsrätt svarar bostadsrättshavaren för renhållning och snöskottning. För balkong/altan svarar bostadsrättshavaren för målning av insida av balkongfront/altanfront samt golv".


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen tillhandahåller 29 parkeringsplatser med motorvärmare (220 kr/mån) och fem platser i garage (500 kr/mån). Separat kösystem tillämpas.


08
Övrigt

I sovrummet, mot klädkammaren, saknas parkettgolv där det tidigare stått en garderob.


Ekonomi

01
Avgift

3 618 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, telefoni och bredband. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring.

Försäkring

100 kr/mån

Hushållsström

300 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

400 kr/mån

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Inre reparationsfond

2 991 kr (Senast kontrollerad: 2024-05-14)

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

Uppgiften saknas i föreningens register

Andel av årsavg.

Uppgiften saknas i föreningens register

Andelstal insats

0,7864%

Pantsättning

är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-14.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Månadsavgiften höjdes med 5% fr.o.m. jan 2024.


Föreningen

01
Benämning

HSB Brf 36 Vreten.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

HSB 36 Vreten äger fastigheten Luthagen 16:1 med adresserna Stabby allé 9 A-D och 11 A-C samt Prästgårdsgatan 8 A-C, 10 A-B och 12 A-C. Föreningen består av 115 bostadsrättslägenheter (2-5 rok) och 16 lokaler.

HSB Brf 36 Vreten har en egen hemsida: https://www.hsb.se/uppsala/brf/vreten/

För att bostadsrättsföreningen ska kunna bevilja dig/er medlemskap krävs enligt dess stadgar att du/ni är medlemmar i HSB Uppsala. Medlemsinsatsen i HSB Uppsala är 500 kronor per person. Den insatsen betalas tillbaka vid utträde. Som medlem betalar du/ni också en årsavgift på 300 eller 150 kr beroende på om du/ni blir medlem före den 1 juli. Medlem blir man genom att gå in på blimedlem.hsb.se.

Gjorda renoveringar

1992: Påbyggnad av ett fjärde våningsplan, byte av vatten- och avloppsstammar samt elstammar, badrumsrenovering samt renovering av värmeåtervinningsanläggning
2006: Grundförstärkning av huset på Prästgårdsgatan 8
2008: Byte av entréportar
2011: Byte av värmepumpsystem samt ommålning av balkongfronter, vindskivor och takfront
2013: Byte av brevinkast, lackering av lägenhetsdörrar, renovering av gym, byte av balkongfronter på fjärde våningen, renovering av källartrappor, målning av garagetak och balkongtak
2014: Radiatorventilerna i de nyare lägenheterna har bytts ut
2015: Renovering av torkrum, golven i tvättstugorna samt källargången i stora huset har fått nya ytskikt, föreningslokalen, köket och gymmet har fått nya dörrar
2016: Renovering terrasserna på bottenvåningen
2016-2017: Samtliga radiatorventiler har bytts ut, injustering av värmesystemet, kodlås till gym, bastu, verkstad och föreningslokal har installerats, portarna har lackats om, omfattningarna runt sopskåpen har renoverats samt att trappräckena vid källargångarna har målats om
2017-2018: Renovering av föreningslokalen samt målning av staket runt gräsytor
2018-2019: Köket i samlingslokalen samt städförrådet har målats om, reparation av stängsel mot grannfastighet, reparation av dagvattenbrunn
2020-2021: Byte av balkonggolv på fjärde våningen, malsanering i källaren, renovering av pumpgrop samt obligatorisk ventilationskontroll
2021-2022: Byte av hissar, reparation av glykolläckage från värmeåtervinning på vinden samt takreparationer.
2022-2023: Byte av avlopp i det gemensamma WC-utrymmet invid gästrummet på Stabby Allé 9C, målning garagetak, byte av stuprör och hängrännor garagetak

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns tre gemensamma tvättstugor, cykelförråd, övernattningsrum, hobbyrum, gym, bastu och föreningslokal. För att kunna nyttja bastu, gym och hobbyrum behöver en tagg utkvitteras, engångskostnad för tagg är 100 kr.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

224 411 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Enligt bostadsrättsföreningens stadgar framgår att " årsavgiften fördelas mellan bostadsrättslägenheterna i förhållande till lägenheternas insatser". Andelstal insats är 0,7864%.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 618 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, telefoni och bredband. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring.
Försäkring
100 kr/mån
Hushållsström
300 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
400 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Inre reparationsfond
2 991 kr (Senast kontrollerad: 2024-05-14)
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av årsavg.
Uppgiften saknas i föreningens register
Andelstal insats
0,7864%
Pantsättning
är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-14.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Månadsavgiften höjdes med 5% fr.o.m. jan 2024.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Restaurang Arom

169 m


Mimmi Sushi & Wok

275 m


Tengs Thaikök Brostugan

278 m


CitySallad

282 m


Restaurang La Piazza Uppsala

293 m


Stabby Montessoriförskola

74 m


Luthagens förskola

134 m


Hällby Förskola

336 m


Gjutformens Förskola

363 m


Tiundaskolan

388 m


Hemglass Uppsala

861 m


Hemköp

2,14 km


Aatobacco AB

2,31 km


Eriksberg Detaljhandel AB

2,55 km


Hemköp Västertorg

2,56 km


Uppsala C

2,29 km


Uppsala Centralstation

2,29 km


Fyrislund station Lennakatten

4,23 km


Årsta station Lennakatten

5,33 km


Skölsta station Lennakatten

7,74 km


Uppsala Stabby prästgård

163 m


Uppsala Hällbygatan

201 m


Mimmi Ekholms plats

253 m


Uppsala Dalgatan

342 m


Uppsala Norrlandsgatan

361 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    882 m
    4 min
    6 min
    18 min
  • Sjö
    1,7 km
    9 min
    10 min
    38 min
  • Tågstation
    Uppsala C
    2,29 km
    11 min
    12 min
    39 min
  • Hållplats
    Uppsala Stabby prästgård
    163 m
    1 min
    1 min
    2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sandra!

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.