Hagavägen 3

Hagavägen 3

Slutpris

650 000 kr


Älvkarleby

Hagavägen 3


Slutpris
650 000 kr

Älvkarleby

Unikt!

Förverkliga drömmen om att bygga din nästa bostad i ett torn! Tänk dig att restaurera detta charmiga torn, bygga enfamiljsbostad i flera plan eller mindre lägenheter med ett top-floor som har fantastisk utsikt över trädtoppar och hav, högt över alla andra och helt insynsskyddat. Passa på att spendera resten av sommaren skapandes nått helt eget!

Vattentornet som är 22 meter högt och ca 8 meter i diameter uppfördes 1908 av sågverkets och massafabrikens ägare Stora Kopparbergs Bergslags AB och har därmed anknytning till industrisamhället Skutskärs historia. Vattentornet togs ur bruk i slutet av 1940-talet. Det lär vara Sveriges äldsta konstruktion i denna byggteknik med armerad grovbetong som Bröderna Krueger tog med sig från USA 1908, samma år som tornet byggdes.

Invändigt finns idag en stor vattenbehållare i betong samt en trappa som går längst väggen upp till "koppen" och i köpet ingår även en naturtomt om ca 1700 kvadratmeter.

Vatten & avlopp samt fiber finns i gatan utanför, sedvanliga anslutningsavgifter tillkommer.

Några hundra meter från populära sandbankarna i Skutskär.

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!


Tomtarea
1 672 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
Älvkarleby Medora 168:143
Såld
2018-08-06

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.