Industrigatan 2A, Vån 2
Industrigatan 2A, Vån 2
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Industrigatan 2A, Vån 2

Utgångspris

5 175 000 kr


Utgångspris

5 175 000 kr



Kungsholmen— Stockholm

Industrigatan 2A, Vån 2


Till salu
Utgångspris
5 175 000 kr

Kungsholmen— Stockholm

Stor balkong på ca 10 kvm mot innergård- Walk-in-closet och tvättpelare - Garage med laddstolpar

Välkommen att flytta in till Chokladfabrikens gamla lokaler med bekvämligheter som garage i huset och där du bjuds på ett unikt och stilsäkert boende med industriell karaktär, hög kvalitet och mycket känsla. Den här lägenheten är något utöver det vanliga där naturliga och råa materialval går i stil med fastighetens historia. Du finner en fantastisk takhöjd där magnifika fönsterpartier sträcker sig från golv till tak och som tillsammans med en öppen planlösning bidrar med en enastående rymd. Den sociala planlösningen mellan vardagsrum och kök ger dig generösa ytor att umgås med vänner och familj. Från vardagsrummet når du även lägenhetens stora balkong som sträcker sig längs med hela gavelpartiet. Balkongen som är cirka 10 kvadratmeter blir ett extrarum under sommarmånaderna och har ett lugnt läge mot föreningens magiska innergård. Här får du plats att möblera med såväl loungedel och middagsbord. Köket har utrustats med exklusiva materialval och är ett specialdesignat kök från Kvänum där den rostfria ytan associerar till fastighetens industriella framtoning. Här finner du även lyxiga vitvaror från Italienska Bertazzoni samt från Siemens. Sovrummet som har plats för dubbelsäng och sängbord når du via två öppningar som stängs till med infällda skjutdörrar. Här finner du också en fantastisk förvaring i lägenhetens walk-in-closet. Tvättpelare och förvaring gömmer sig också bakom diskreta skjutdörrar i hallen där du även når det stora badrummet som är inrett i sobra materialval. Det här är en lägenhet som absolut måste upplevas på plats.

Här flyttar du in i ett toppmodernt boende där det förutom garage (där samtliga platser har laddstolpar) finns en magisk innergård. Garaget når du smidigt via hissen och för närvarande råder det en kortare kö. Innergården har en vacker stenläggning med ett stort trädäck, pergola, boulebana och flertalet sittplatser. Sommartid möbleras innergården även med en stor gasolgrill och pingisbord. Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi och äger marken.

På Industrigatan 2 bor du i en fastighet med mycket historia och som uppfördes i mitten av 1920-talet då konfektyrföretaget lät uppföra en ny stor fabriksbyggnad. Denna historik har genomsyrat renoveringen av fastigheten som stod klar för inflytt 2015. Oscar Properties har förenat funktion och estetik där en industriarkitektur möter samtida material. Här bor du mitt på Kungsholmen med närhet till allt. Ett kvarter bort ligger Västermalmsgallerian med sitt stora utbud av butiker, restauranger och caféer. Runt hörnet finns också Karlbergs strand med lummiga promenadstråk. Med en kort promenad över bron når du St Eriksplan och Rörstrandsgatan som är en av stans mest restaurangtäta gator. Invid Fridhemsplan finner du även mycket bra kommunikationer med flertalet bussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje.


Utgångspris
5 175 000 kr
Boarea
53 kvm
Avgift
2 895 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 5 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 19 maj 12:00 — 12:45

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning!

Måndag 20 maj 17:30 — 18:00

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning!

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring Industrigatan 2A, Vån 2.

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Direkt till höger i hallen döljer sig en tvättpelare samt mycket bra garderobsförvaring bakom diskreta skjutdörrar som når full takhöjd. Entrén som är utrustad med säkerhetsdörr öppnar upp till vänster mot vardagsrum och kök och rakt fram hittar du lägenhetens badrum. Väggarna och tak är målade i en sober varmgrå nyans och på golvet ligger enstavsparkett i vitbetsad ask som är genomgående i hela lägenheten.


02
Vardagsrum

Vardagsrum och kök delar på gemensamma sällskapsytor och den öppna planlösningen ger dig sociala ytor att umgås med vänner och familj. Den fantastiska takhöjden bidrar med en enastående rymd och framför pardörrar i heltäckande glas möblerar du med en generös sällskapsdel. Från vardagsrummet når du den stora balkongen på cirka 10 kvadratmeter som sträcker sig längs med hela lägenheten och ger utrymme att möblera med såväl loungedel och matbord. Här får du ett extrarum under sommarhalvåret och har utsikt över föreningens otroligt vackra och lugna innergård som är något utöver det vanliga.


03
Kök

Det stilsäkra köket är specialdesignat från Kvänum och återspeglar byggnadens historia och industriella karaktär. De rostfria underskåpen och lådorna knyts samman med en stilren arbetsyta i rostfritt stål som även sträcker sig i en list upp på väggen. De lyxiga vitvarorna består av ugn och induktionshäll från Bertazzoni samt kyl/frys och diskmaskin från Siemens (dolda bakom skåpfronter). Fläkten i snygg design blir en del av inredningen och invid sitter ett hyllplan. Framför köket får du plats att möblera med ett större matbord för 8-10 middagsgäster och den öppna planlösningen gör det möjligt att umgås när middagen förbereds.


04
Sovrum

Lägenhetens mysiga sovrum möblerar du med dubbelsäng och når vi två dörröppningar som stängs till med infällda skjutdörrar. Längs med ena väggen sträcker sig ett stort fönsterparti som når näst intill full takhöjd och har en låg och djup fönterbänk för maximalt ljusinsläpp. Fönsterpartierna i såväl vardagsrum och sovrum är målade i mörkgrå nyans. I sovrummet finner du även en walk-in-closet som ger dig fantastisk förvaring med såväl hyllplan, lådor och klädstänger. Förvaringen döljer sig bakom diskreta skjutdörrar.


05
Badrum

Badrummet är inrett i sobra materialval med grå kakel- och klinkermosaik på väggar och golv (golvvärme). Invid takduschen som skärmas av med glasvägg finns toalettstol. Ovanför handfatet och toalettstolen sträcker sig en stor spegel med hylla samt belysning och mitt emot finns handdukstork. I taket sitter infällda spotlights.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

53 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

2 av 5


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1920/1970

Kommentar, byggnad

Flerfamiljshus

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme
Värmepump-frånluft (el)


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

81 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2018-06-26


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Alla lägenheter har fiberkabel från Ownit. I månadsavgiften ingår bredband med hastigheten 250/250 Mbit/s samt ett basutbud av TV-kanaler.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I källarplan finns 57 garageplatser, samtliga garageplatser har laddstationer för elbilar.
Medlem som önskar ställa sig i kö för garageplats meddelar Viredo. En plats kostar 2000 kr/mån. För närvarande är det en kort kö.


Ekonomi

01
Avgift

2 895 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

värme, vatten, TV och bredband ingår i avgiften

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,75200%

Andel av årsavg.

0,75%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-07.

Avgiftsförändringar

Ingen avgiftsförändring finns planerad i dagsläget (kontrollerad 2024-05-07)


Föreningen

01
Benämning

Brf Chokladfabriken.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Chokladfabriken är en äkta och stabil bostadsrättsförening som registrerades 2013.
Föreningen äger marken och har en god och stabil ekonomi och har genom åren amorterat bra (ca 3 miljoner per år).
Föreningen innefattar adresserna Industrigatan 2 A och Fridhemsgatan 53.
Föreningen består av 85 lägenheter med bostadsrätt, 5 lokaler med hyresrätt samt cirka 40 garageplatser där samtliga är utrustade med laddstolpar.
Garaget är beläget i källarplan och nås via hiss och trappa direkt från fastigheten
Föreningen godkänner inte juridisk person men godkänner delat ägande med minsta ägarandel 10%.
Oscar Properties totalrenoverade 2013-2015 fastigheten Chokladfabriken som ursprungligen uppfördes på 1920-talet.
Huset är en nyproducerad byggnad i industriell stil och präglas av moderna planlösningar och inglasade vinterträdgårdar.
Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Viredo.

Kommande renoveringar

Föreningen ligger i slutfasen på en fönsterrenovering som är den sista stora åtgärden på längre tid om vi ser framåt. Renoveringen har finansierats från kassa och kostat ca. 2,5 miljoner.

Avgiftsförändringar

Ingen avgiftsförändring finns planerad i dagsläget (kontrollerad 2024-05-07)

Gjorda renoveringar

2024 - Fönsterrenovering på den äldre delen av fastigheten
2022 - Byte av garageportar
2022 - Installation av klinker i hissar
2022 - Injustering av ventilation för godkänd OVK
2021 - Installation av laddstolpar för samtliga parkeringsplatser
2021 - Installation av säkerhetslarm med videoanalys i garaget
2021 - OVK (godkänd)
2021 - Stamspolning
2015 - Totalrenovering (byte av samtliga V/A-stammar och elstigare, fasad, fönster, hissar, tak, trapphus, gård och garage)

Utöver detta har löpande underhåll gjorts.

Övriga utrymmen i föreningen

- Magiskt vacker och stängd innergårde med stora trädäck med pergola, infälld belysning, infravärme och flertalet sittplatser som omges av härlig grönska och fina planteringar. Om sommaren möbleras innergården även med en exklusiv gasolgrill. Här finns också lyxen av en boulebana samt ett pingisbord som medlemmarna kan nyttja. Den fina innergården är stängd och endast boende i föreningen har åtkomst.
-Avfallshantering sker i separat soprum som nås från källarplan.
-Cykelställ på gården och i cykelförvaring i källaren.
-Det finns tillgång till rullstols- och barnvagnsförråd i markplan från både Industrigatan och Fridhemsgatan.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

623 611 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskulden för lägenheten är beräknad utifrån 2022 års årsredovisning där långfristiga skulder minskats med kassa och beräknats utifrån lägenhetens andelstal


Området

01

Lugnt toppläge på Kungsholmen nära Fridhemsplan, Karlbergskanalen och Kungsholms strand. Ett stenkast ner till vatten, båtbryggor och härlig strandpromenad. Trevliga kvartersresturanger av hög klass finns i närområdet. För rekreation och motion finns fina motionsspår vid idylliska Karlbergs slott samt även fina Kronobergsparken. Bara några kvarter till Fridhemsplans T-bana och kommunikationer samt Västermalmsgallerians service och shopping. Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls och många parker runt omkring. Här finns trevliga promenadstråk längs vattnet åt alla väderstreck och under sommartid är Kungsholms strand samt Norr Mälarstrand med Rålambshovsparken extra populärt. Ypperliga kommunikationer, Fridhemsplan är en knutpunkt för flertalet busslinjer. Här går även två tunnelbanelinjer som tar dig in till city på 5 minuter.


Dokument

Ekonomi
Avgift
2 895 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
värme, vatten, TV och bredband ingår i avgiften
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,75200%
Andel av årsavg.
0,75%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-07.
Avgiftsförändringar
Ingen avgiftsförändring finns planerad i dagsläget (kontrollerad 2024-05-07)

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Kungsholmen  i stockholm

Kungsholmen

Bebyggelsen på Kungsholmen är en blandning av vackra k-märkta sekelskifteshus och nybyggda kvarter och ett rikt restaurangutbud i alla prisklasser och svårslagen shopping. Här bor man mitt i i stan med kort avstånd till fantastiska strandpromenader i alla väderstreck och flertalet lummiga parker. Kort sagt, på Kungsholmen finns något för alla!


01
Fördelar med området
Bussar Parker/Grönområden Liv i rörelse Caféer Restauranger Barer Tunnelbana Butiksgata/köpcentrum Bio

02
Nöje

Här finns ett imponerande restaurangutbud i ständig förändring och rörelse som rymmer matkulturer från hela världen. En mix av bagerier, fik och caféer i kombination med småbutiker skapar en härlig och levande atmosfär!


03
Rekreation

Här bor ni med direkt närhet till vatten och natur. Här har du bland annat nära till Sankt Göransparken, Rålambshovsparken, Kronobergsparken och lummiga Kungsholms Strand med dess vackra promenadstråk längst vattnet. Gå ner till Karlbergs kanal och strosa längs vattnet och njut av omgivningarna eller njut av Norr Mälarstrand har härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. Är du sugen på en längre promenad kan du gå runt hela ön - här är det fritt fram att hitta sin egen favoritplats!


04
Kommunikation

Kommunikationerna på Kungsholmen är bra. Det finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar.


05
Familjeliv

I området kring Fridhemsplan finns ett stort utbud av både förskolor, grundskolor och gymnasium.


Använd kartan
X

Platser

Industrigatan 2 - en taqueria av Dunder & Krut

17 m


Bella Vista

79 m


Les Petits Boudins

98 m


Fridas Servering

118 m


Amai sushi

124 m


Cumbe

183 m


Song Academy , Sångped/Vocal coach Zannah Hultén

189 m


Miro Kids Förskola AB

202 m


Stockholm College of Osteopathic Medicine

228 m


JENSEN förskola Kungsholmen

245 m


Lidl

361 m


Comviq

777 m


Hemköp

1,09 km


Bangladeshi Grocery Shop

1,13 km


Stockholm Odenplan

1,13 km


Stockholm

1,45 km


Cityterminalen

1,47 km


Stockholm Centralstation

1,69 km


Stockholms Östra

2,49 km


Fridhemsgatan

65 m


Fleminggatan/St Eriksgatan

189 m


Fleminggatan

190 m


Kronobergsgatan

202 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Stockholm Odenplan
    1,13 km
    8 min
    8 min
    20 min
  • Hållplats
    Fridhemsgatan
    65 m
    2 min
    1 min
    2 min
  • Hav
    1,88 km
    16 min
    11 min
    32 min
  • Sjö
    80 m
    2 min
    2 min
    3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.