Kungsholms Strand 109, 6tr
Kungsholms Strand 109, 6tr
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Kungsholms Strand 109, 6tr

Utgångspris

8 395 000 kr


Utgångspris

8 395 000 kr



Kungsholmen— Stockholm

Kungsholms Strand 109, 6tr


Till salu
Utgångspris
8 395 000 kr

Kungsholmen— Stockholm

Högt läge i huset - Balkong i västläge - Möjlig 4a!

Underbart boende som enkelt kan byggas om till en 4a och som presenterar ytterst väldisponerade kvadratmeter med ett högt läge i huset och stora spröjsade fönsterpartier i två väderstreck. Lägenheten får ett fantastiskt ljusinsläpp och presenterar en social planlösning där det stora köket ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Den breda öppningen mellan de båda rummen ger dig generösa sällskapsytor att umgås med vänner och familj samt möjliggör att möblera med större sällskapsdel samt matbord för många middagsgäster. I motsatt väderstreck hittar du lägenhetens sovrum där båda rummen är väl tilltagna med mycket bra förvaring och har ett lugnt läge mot föreningens innergård. I master bedroom öppnar spröjsade pardörrar i glas upp mot lägenhetens balkong som har ett soligt västläge med härlig eftermiddag- och kvällssol. Ifrån den inre hallen som delar av sällskapsytorna från sovrummen når du badrummet som är utrustat med badkar samt har bekvämligheten av en tvättmaskin och torktumlare. Genomgående finner du fantastisk förvaring i såväl platsbyggda garderober som i ett rymligt förråd/klädkammare. Det finns även ett externt förråd som tillhör lägenheten.

Här flyttar du in i en ytterst välskött förening som äger marken och har en god ekonomi. I föreningen finns bland annat bonusar som bastu, föreningslokal med övernattningsmöjlighet, stort soprum med källsortering samt cykel- och barnvagnsförråd. På den härliga gården med sin porlande fontän kommer du enkelt in via Ångströmsgatan med cykel och här finns också cykelställ. I fastigheten finns även garage utrustat med el-laddstolpar som du når via hiss som går hela vägen ner till garagets våningsplan.

På Kungsholms Strand 109 bor du med ett attraktivt och lugnt läge med grönska och strandpromenad direkt utanför dörren. Fastigheten är belägen alldeles invid vackra Karlbergssjön med båtbryggor, en stor och omtyckt lekplats för de små samt härliga promenad- och joggingstråk tar dig runt Kungsholmen men också snabbt ner till Stockholm City. Runt hörnet finner du Fridhemsplans puls och allt storstaden har att erbjuda. I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger, caféer och barer. Favoriter som AG, Bar Abrovinsch, Phil´s burger samt Fabrique finns inom 1-5 minuters promenad och så gör även Västermalmsgallerian , flertalet stora mataffärer, shopping och all tänkbar service. Vid Fridhemsplan finns också oslagbara kommunikationer med flertalet bussar, linjebussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje. Om du gillar att träna finns det en yogastudio på en tvärgata upp samt flertalet gym i ditt närområde.


Utgångspris
8 395 000 kr
Boarea
87 kvm
Avgift
5 691 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
6 av 7 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 26 maj 13:15 — 14:00

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning!

Måndag 27 maj 17:15 — 17:45

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning!

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring Kungsholms Strand 109, 6tr.

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Rumsbeskrivning

01
Hall

Direkt till höger i hallen finns utrymme att hänga av ytterkläder och skor. Här finns även en bred platsbyggd garderob med diskreta spegelskjutdörrar som når full takhöjd och ger dig mycket bra förvaring. Hallen tar dig vidare mot en inre hall och i passagen dit finner du även ett rymligt förråd/klädkammare som ger plats åt det mesta. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en klinker i mörk terrakottanyans.


02
Kök

Det stora köket ger dig fantastisk förvaring i vita överskåp samt underskåp och lådor. Bakom den generösa arbetsytan i vit laminat sitter en glasskiva med mönstrad tapet bakom. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys (2021), induktionshäll, fläkt samt ugn, mikro och vinkyl placerade i ett högskåp. Diskmaskinen (2023) sitter dold bakom en skåpfront. Väggarna är tapetserade i en sober blå nyans och framför det stora spröjsade fönstret möblerar du med matbord för 4-6 middagsgäster. På golvet ligger en vitpigmenterad ekparkett.


03
Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på en underbar rymd och får ett fantastiskt ljusinsläpp från två stora spröjsade fönster. Här finner du generösa ytor att möblera med en större sällskapsdel samt matbord för många middagsgäster. Rummet öppnar upp mot lägenhetens kök samt den inre hallen och de vitmålade väggarna återfinner du även i de båda sovrummen.


04
Sovrum 1

I lägenhetens master bedroom finner du mycket bra förvaring i tre garderober med överskåp som även fortsätter över dörröppningen. Här möblerar du med dubbelsäng samt sängbord och får ett härligt ljusinsläpp från pardörrar i spröjsat glas som öppnar upp mot lägenhetens trallbelagda balkong. Balkongen har ett lugnt och soligt västläge mot föreningens innergård och blir ett extrarum under sommarmånaderna.


05
Sovrum 2

Även lägenhetens andra sovrum är rymligt och ger gott om plats för bredare säng och övrig möblering. Här sover du lugnt med fönster mot föreningens innergård samt finner fantastisk förvaring i en platsbyggd garderob från Elfa som når full takhöjd som stängs till med spegelskjutdörrar.


06
Badrum

Det rymliga badrummet är utrustat med badkar och invid finns en vägghängd toalettstol samt handfat med en bredare hyllnisch bakom. På hyllnischen ligger en marmorskiva och ovanför sitter en stor integrerad spegel samt väggbelysning. Till vänster om badrummets entré finns även tvättmaskin och torktumlare (Electrolux 2021) för en enklare vardag. Badrummet är inrett med vitkaklade väggar samt schackrutigt klinkergolv i grått och ljusblått.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

87 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

6 av 7


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1997

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme
FTX- FT- samt F-ventilation.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

117 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2018-11-13

Besiktningsman

Fredrik Jönsson, AB Franska Bukten


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Bredband via fiber och cat6 levereras via Tele2 och 100/10 Mbit ingår i avgiften.
Fibernätet i föreningen är anslutet till Öppen fiber som är en tjänst Telia tillhandahåller. Genom denna tjänst kan medlemmar köpa bredbandstjänster och/eller TV tjänster av 16 olika leverantörer


05
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett extra förråd.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Garage finns i fastigheten (hiss ner till garaget) med 24 platser där samtliga garageplatser är utrustade med laddstolpar.
Kostnad för garageplatser ligger mellan 1450-2084 kr/mån beroende på garageplatsens storlek. För laddstolpe kostar det 80kr extra per månad.
För närvarande råder kö till platserna och kön administreras av Valorem.


Ekonomi

01
Avgift

5 691 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 313 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

525 kr

Andel i förening

1,72300%

Andel av årsavg.

0,0172

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-10.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 10% från 1 januari 2024.


Föreningen

01
Benämning

Brf Tegelpråmen.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Tegelpråmen är en äkta och stabil bostadsrättsförening som äger marken.
Föreningen huserar på adresserna är Kungsholms Strand 109–111 samt Ångströmsgatan 9–11.
Föreningen registrerades 1999 och förvärvade fastigheten 2008.
Föreningen består av 62 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 4 lägenheter upplåtna med hyresrätt.
Hyresrätterna är en dold ekonomisk tillgång och ger stora kapitaltillskott till föreningen vid försäljning.
Lån/kvm boyta uppgår till 6 634 kr enligt 2022 års årsredovisning
Föreningens ekonomi är god och under 2022 var kassaflödet för den löpande verksamheten positivt.
Under 2022 amorterades 2,7 miljoner av föreningens lån och under 2023 1,5 miljoner av föreningens lån.
Fastighetens totala lägenhetsyta uppgår till 5637 kvm, totala lokalyta till 368 kvm samt tomtyta till 2070 kvm.
Garage finns i huset med hiss hela vägen ner. Garaget har 24 garageplatser där samtliga är utrustade med laddstolpar. Fn råder det kö.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.
Juridisk person godkänns inte som köpare.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem.

Kommande renoveringar

2025 - Planerad fönsterrenovering där föreningen räknar med att finansiera via löpande kassaflöde. En viss belåning kan inte uteslutas.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 10% från 1 januari 2024.

Gjorda renoveringar

2024 - Åtgärder enligt OVK
2023 - Stamspolning av stammar och anslutningar till samtliga lägenheter
2023 - Nytt torksskåp med värmepump
2023 - Målning av fönster/fönsterdörrar våning 5
2023 - Uppgradering skyddsrum
2022/2023 - Byte av samtliga ljuskällor i fastigheten till LED-belysning
2022 - Underhåll fjärrvärmecentral
2022 - Byte av garageport
2022 - Filterbyte inluft vid element i samtliga lägenheter
2022 - Förbättringar i föreningslokalen (micro, skåp, matta och målning av väggar)
2021 - Installation av laddstolpar till samtliga garageplatser och nytt inpasseringssystem
2020 - Målning tak hela fastigheten
2020 - Nya postboxar
2020 - Radonmätning
2020 - Högtryckstvätt fastighetssockel
2019 - Renovering entrédörrar KS109 och 111, spolning dagvattenledningar
2019 - Byte av två takfläktar
2018 - OVK
2016 - Nya hissar
2013 - Renovering av cykelrum
2012 - Upprustning av gården
2012 - Värmekabel i stuprör och på tak
2012 - Slamsugning av brunnar och oljeavskiljare
2011 - Renovering av bastu
2011 - Fastighetsnät indraget av Telia
2010 - Målning fönster utvändigt
2009 - Målning av trapphus

Övriga utrymmen i föreningen

- Underbar innergård med kullersten och grönska samt en porlande fontän som innergårdens mittpunkt. Om våren och sommaren möbleras innergården med utemöbler. Här finns även sandlåda och en liten lekplats för de små samt cykelställ för cykelparkering. Gården nås via Ångströmsgatan och blir den naturliga vägen in och ut till huset.
- Tvättstugan ligger belägen en trappa ner från gårdsplan på Ångströmsgatan 9 och är utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp och torkrum.
- Bastu med tillhörande relax ligger belägen invid tvättstugan.
- Cykel- och barnvagnsrum finns i varje hus med ingång från gatan.
- Föreningslokal som kan nyttjas som gästlägenhet och för mindre sammankomster ligger belägen på Ångströmsgatan 11.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

608 939 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskulden är beräknad från 2023 års årsredovisning där långfristiga och kortfristiga skulder har minskats med kassa/bank samt beräknats utifrån lägenhetens andelstal för avgift.


Området

01

Eftertraktad adress med lugnt toppläge på Kungsholmen och trevlig strandpromenad utanför porten. Huset har ingång både från Kungsholms Strand 111 och 109 samt Ångströmsgatan 9 och 11 med innergård i mitten med porlande fontän, möbelgrupper och lekplats. Fastigheten är belägen alldeles invid vackra Karlbergskanalen med båtbryggor, grönskande park och härliga promenad- och joggingstråk. Området karakteriseras av sin stillhet och lugn, men ändå finns Stockholms city på nära gångavstånd. Korsa Kungsholmen ner till Riddarfjärden samt de mysiga restaurangerna nere vid Norr Mälarstrand. I närheten finns också ett stort utbud av restauranger, mataffärer och shopping på Fridhemsplan med Västermalmsgallerian. Flertalet gym i området såsom Friskis och Svettis samt SATS. Här finns också ett stort antal buss- och tunnelbanelinjer (Fridhemsplan eller Rådhuset). Fridhemsplan är en knutpunkt för flertalet innerstadsbussar och även bussar som tar dig längre ut i Stockholms stad. Härifrån går även tunnelbanan med grön och blå linje som tar dig in till city på 5 minuter. Kort gångavstånd till Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 691 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 313 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i förening
1,72300%
Andel av årsavg.
0,0172
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-05-10.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften med 10% från 1 januari 2024.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Kungsholmen  i stockholm

Kungsholmen

Bebyggelsen på Kungsholmen är en blandning av vackra k-märkta sekelskifteshus och nybyggda kvarter och ett rikt restaurangutbud i alla prisklasser och svårslagen shopping. Här bor man mitt i i stan med kort avstånd till fantastiska strandpromenader i alla väderstreck och flertalet lummiga parker. Kort sagt, på Kungsholmen finns något för alla!


01
Fördelar med området
Bussar Parker/Grönområden Liv i rörelse Caféer Restauranger Barer Tunnelbana Butiksgata/köpcentrum Bio

02
Nöje

Här finns ett imponerande restaurangutbud i ständig förändring och rörelse som rymmer matkulturer från hela världen. En mix av bagerier, fik och caféer i kombination med småbutiker skapar en härlig och levande atmosfär!


03
Rekreation

Här bor ni med direkt närhet till vatten och natur. Här har du bland annat nära till Sankt Göransparken, Rålambshovsparken, Kronobergsparken och lummiga Kungsholms Strand med dess vackra promenadstråk längst vattnet. Gå ner till Karlbergs kanal och strosa längs vattnet och njut av omgivningarna eller njut av Norr Mälarstrand har härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. Är du sugen på en längre promenad kan du gå runt hela ön - här är det fritt fram att hitta sin egen favoritplats!


04
Kommunikation

Kommunikationerna på Kungsholmen är bra. Det finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar.


05
Familjeliv

I området kring Fridhemsplan finns ett stort utbud av både förskolor, grundskolor och gymnasium.


Använd kartan
X

Platser

Bar Abrovinsch

188 m


Systrarna Frö

228 m


Flying Scotsman Inn

236 m


Restaurang Torsgatan

241 m


AG

252 m


S:t Eriks gymnasium

150 m


Mörby Gymnasium AB

216 m


Stockholm College of Osteopathic Medicine

218 m


Planck Psykologbyrå

241 m


Förskolan Kungspilen

244 m


Lidl

541 m


Bangladeshi Grocery Shop

745 m


Hemköp

851 m


Comviq

949 m


Stockholm

1,02 km


Cityterminalen

1,04 km


Stockholm Odenplan

1,06 km


Stockholm Centralstation

1,26 km


Stockholms Östra

2,15 km


Kronobergsgatan

138 m


Celsiusgatan

237 m


Inedalsgatan

256 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Stockholm
    1,02 km
    6 min
    6 min
    18 min
  • Hållplats
    Kronobergsgatan
    138 m
    1 min
    1 min
    2 min
  • Hav
    1,83 km
    14 min
    13 min
    36 min
  • Sjö
    37 m
    1 min
    1 min
    1 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.