Karlslund 420 / Kvarnmästargården

Karlslund 420 / Kvarnmästargården

Slutpris

5 420 000 kr


Karlslund— Örebro

Karlslund 420 / Kvarnmästargården


Slutpris
5 420 000 kr

Karlslund— Örebro

Svenskt kulturarv!

Här får du en unik möjlighet att förvärva en del utav svenskt kulturarv. Kvarnmästargården med byggår 1835 är belägen i fantastisk kulturmiljö med Svartån som passerar utanför fastigheten. Gården hörde till Södra kvarnen som revs 1888. Den kallades Qvarnströmska gården efter mjölnaren som lät bygga den. Mellan dessa byggnader ligger Snavlunda bro, här forslades stora mängder säd på landsvägen ut mot västra Närke och Bergslagen. Platsen var en rörlig social miljö med krogstugor och kvarnar. När Södra kvarnen såldes till August Anckarsvärd 1853 kallade man huset ”Corps de Logie”.
Här bor du mitt i kultur- och naturreservatet Karlslund, knappt 5 kilometer från Örebros city med närhet till herrgårdsparken och strövområdena längs Svartån. Vidare får du som köpare mervärden i form utav ett väl underhållet och varsamt moderniserat hus med nytt värmesystem, kommunalt vatten och avlopp, 7 st fungerande kakelugnar, vackert lusthus, magasin med garage för 2 bilar samt uthus som kan användas som ateljé, hantverkslokal, kontor eller mindre lägenhet. Denna fastighet måste upplevas på plats!


Boarea/biarea
260/80 kvm
Driftkostnad
50 200 kr/år
Tomtarea
3 026 kvm
Rum
8 rum (6 sovrum)
Såld
2018-05-26

Mäklarhuset Örebro

Denna villa på Karlslund 420 / Kvarnmästargården såldes av oss 2018-05-26. Se alla våra försäljningar i Örebro

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.